Workshop Beoordeling Uitgangspuntendocumenten (UPD’s) sprinklerinstallaties

15 maart 2016

sprinklerDonderdag 14 april VVBA workshop van 14.30 uur tot 17.30 uur in ons studiecentrum 

In veel gebouwen wordt een sprinklerinstallatie als gelijkwaardige oplossing opgenomen in een integraal plan brandveiligheid of een overall brandveiligheidsconcept. De uitgangspunten voor de sprinklerinstallatie worden verwoord in een UPD. Maar of de uitgangspunten van de sprinklerinstallatie ook daadwerkelijk voldoen aan de doelstelling zoals deze is bedacht in het Integraal plan of brandveiligheidsconcept dat is vaak maar de vraag!

We hebben als adviseurs en toetsers dagelijks te maken met projecten, waarbij gelijkwaardige brandveiligheidsoplossingen worden toegepast. Daarnaast merken we dat er meer en meer wordt verbouwd, waardoor het vetrekpunt niet nieuwbouw maar een situatie met aanwezige installaties en eerder vergunde gelijkwaardige oplossingen betreft. Veelal worden in deze situaties gespecialiseerde adviseurs ingeschakeld om gebouweigenaren en architecten te ondersteunen. De toepassing van gelijkwaardige (complexe) oplossingen, die de grens opzoeken van wat acceptabel is, maakt het opzetten van een dergelijk UPD enerzijds en de beoordeling van dit UPD door het bevoegd gezag anderzijds tot een uitdagende taak.

Doelstelling workshop
In deze workshop gaan we specifiek in op de inhoud en de beoordeling van UPD’s van sprinklerinstallaties in relatie tot een bijbehorend brandveiligheidsconcept. Waar zitten de aandachtspunten en waar moet in het bijzonder op worden gelet om een goede werking te waarborgen? De VVBA geeft u in een middag handvatten waarmee u de kwaliteit van een UPD van een sprinklerinstallatie voor een nieuw of een bestaand gebouw kunt vaststellen.

Doelgroep
De workshop is bedoeld voor medewerkers van de brandweer, mensen van de afdelingen bouw- en woningtoezicht/vergunningverlening van gemeentes en onze eigen adviseurs. Mensen die vanuit hun dagelijkse werk geregeld te maken hebben met het opstellen en/of beoordelen van UPD’s voor sprinklerinstallaties en bereid zijn in de workshop hun ervaringen hiermee te delen.

Opzet workshop
De workshop bestaat uit één middag op donderdag 14 april a.s. van 14:30 uur tot 17.30 uur. De theorie en achtergronden van sprinklervoorschriften en UPD’s worden interactief toegelicht aan de hand van (zowel goede als slechte) praktijkvoorbeelden door onze enthousiaste en ervaren workshopleider, Ernst Rijkers. Tijdens de workshop is natuurlijk volop gelegenheid voor het stellen van vragen, het uitwisselen van ervaringen en het voorleggen van bijzondere praktijksituaties. Ook zal er een korte demonstratie volgen van een sprinklerblussing in het opleidingscentrum van R2B Inspecties B.V.

Kosten en locatie
De workshop wordt gegeven in het studiecentrum van Floriaan B.V. aan de Dwarsweg 14 in Zaltbommel. Er zijn voor u geen kosten aan deze workshop verbonden.

Inschrijven?
Inschrijven kan door een mail te sturen naar aanmelden@vvba.nl. Maar wees er snel bij, er is voor de workshop slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Kennisdeling door de VVBA
De VVBA is bezig met een serie van workshops en masterclasses, houdt daarom de site van de VVBA in de gaten! In het najaar/de winter van 2016 volgt een masterclass ‘beoordeling van CFD-berekeningen’. Meer informatie en de definitieve datum van deze en overige workshops en masterclasses zijn te vinden op de site van de VVBA, www.VVBA.nl

 

Door: Ernst Rijkers - Senior Adviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *