Sprinklerstatistiek 2010

4 februari 2013

De Sprinklerstatistiek over het jaar 2010 is gereed. Ook dit jaar toont de Sprinklerstatistiek volgens de Certificatie Instelling voor Beveiliging & Veiligheid (CIBV) eens te meer de voordelen aan van een gecertificeerde sprinklerinstallatie. Certificering is de waarborg dat de installatie doet wat ervan mag worden verwacht. 24 Uur per dag, 7 dagen per week staat een gecertificeerde sprinklerinstallatie paraat om een beginnende brand te beheersen of in de kiem te smoren.

De gegevens worden verzameld door de CIBV erkende sprinklerinstallateurs en door de inspectie-instellingen die een licentie met CIBV hebben afgesloten. Aangezien de gegevens tijdens de halfjaarlijkse of jaarlijkse inspecties en audits worden verzameld, kunnen de statistieken een jaar na afloop van het betreffende jaar worden samengesteld.

In 2010 zijn er 13 branden in gesprinklerde objecten gemeld bij CIBV. Van een aantal branden is het schadebedrag nihil of niet vermeld waarbij er van uit wordt gegaan dat de schade niet noemenswaardig is. De sprinklerstatistiek geeft een overzicht van alle brandschaden in 2008, 2009 en 2010 in gesprinklerde objecten, waarbij de sprinklerinstallatie voor de blussing zorgde.

Floriaan kan u als onafhankelijk adviesbureau bijstaan om tot een doeltreffende en goedgekeurde of gecertificeerde brandbeveiliging te komen van uw sprinklerinstallaties. Meer weten? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Bekijk: Sprinklerstatistiek 2010 (pdf)

Door: Anton Raap - Directeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *