In één dag kanker behandelen in de operatiekamer van de toekomst

27 november 2015

DWDD Antoni van Leeuwenhoek ZiekenhuisOp 26 november 2015 is de nieuwbouw van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis op bijzondere wijze geopend.

Ik was hierbij aanwezig en had zo de eer om een gelegenheids-De Wereld Draait Door met Matthijs van Nieuwkerk te mogen bijwonen. Vanuit de operatiekamer van de toekomst was er aandacht voor een nieuwe navigatietechnologie. Met een soort satelliet onder de operatietafel en sensoren wordt op het lichaam een CT-scan gemaakt. Met die scan kan een soort routekaart worden gemaakt van het lichaam waarop alle details, zoals bloedvaten en de exacte locatie van de tumor, te zien zijn. Zeer indrukwekkend.

De afgelopen jaren is er grondig gerenoveerd, verbouwd en gebouwd op het terrein van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Dit alles met één doel: nu en in de toekomst meer ruimte bieden aan patiënten, want het Antoni van Leeuwenhoek wil ook in de toekomst hét topziekenhuis zijn waar patiënten met kanker terecht kunnen voor hoogwaardige specialistische zorg die past bij de specifieke situatie van iedere patiënt. Het gebouw, waaronder operatiekamers, intensive care, dagbehandeling en polikliniek zijn hierop aangepast en klaar voor de toekomst. Floriaan heeft hierin geparticipeerd als Adviseur brandveiligheid wat geleid heeft tot een brandveiligheidsconcept met een hogedruk watermistinstallatie.

Een project om trots op te zijn!

Door: Anton Raap - Directeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *