Aantoonbare of niet-aantoonbare brandveiligheid tankopslag?

26 oktober 2012

r zitten veel aspecten en risico’s aan het opslaan van brandbare vloeistoffen. In navolging van de PGS 15-risico’s (opslag van verpakte gevaarlijke stoffen), zien wij een trend dat de bedrijven met opslag van brandbare vloeistoffen in opslagtanks (PGS 29) ook door middel van onafhankelijke inspecties moeten aantonen dat het brandrisico van opslag van brandbare vloeistoffen in opslagtanks zover is teruggebracht dat het restrisico redelijkerwijs aanvaardbaar is voor het bevoegd gezag. Floriaan staat u graag bij in het hardmaken van deze brandveilige tankopslag.

Het aantoonbaar maken van de veilige opslag van brandbare vloeistoffen in opslagtanks moet dus steeds vaker worden aangetoond door inspectie-instellingen van de blus- en koelinstallaties, zoals opgenomen in de PGS 29.

In dit proces speelt het Uitgangspuntendocument een steeds grotere rol. Niet voor niets is daarom het Landelijk inspectieproject Tankopslag PGS 29 van start gegaan waarin dit door het bevoegd gezag wordt beoordeeld.

Aansluitend op deze landelijke inspecties kan Floriaan u als onafhankelijk adviesbureau bijstaan om tot een goedgekeurde of gecertificeerde brandbeveiliging te komen van uw blusschuim- en koelinstallaties. Door bijvoorbeeld het opstellen van kwalitatief goede Uitgangspuntendocumenten. Dit doen we al jarenlang succesvol bij diverse bedrijven voor PGS 15 en PGS 29-risico’s met blusschuim- en koelinstallaties.

Met een team van ervaren, betrokken en enthousiaste professionals leveren wij kwaliteit en continuïteit. Wij hebben veel kennis en expertise over de opslag van gevaarlijke stoffen in relatie tot blusschuim- en koelinstallaties. Onze adviseurs kunnen doeltreffend adviseren en zijn bekend met deze door het bevoegd gezag gestelde brandveiligheidseisen.

Voorkom problemen en garandeer u zelf van een aantoonbaar brandveiligheidsniveau van uw tankopslag. Neem direct contact met ons op en wij vertellen graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Door: Ernst Rijkers - Senior Adviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *