Wetenschap en praktijk samen tijdens 9e Nationaal Congres Fire Safety & Science

8 november 2016


brandweer-nederland
Op 2 en 3 november 2016 vond het 9e Nationaal Congres Fire Safety & Science plaats bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) te Arnhem. Dit congres is georganiseerd in samenwerking met de Stichting Fellow FSE. Deze stichting is verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Floriaan was bij dit congres aanwezig. Via een reeks plenaire lezingen en workshopsessies is kennis genomen van de ontwikkelingen, onderzoeken en activiteiten op het terrein van Fire Safety Engineering en innoverende brandbestrijding. Het doel van dit congres was om de wetenschap en praktijk met elkaar te verbinden. En ook de verbinding te blijven leggen tussen brandpreventie en brandbestrijding.

Kennis vergaren en netwerken

De actuele ontwikkelingen, onderzoeken en activiteiten zijn gepresenteerd middels lezingen, workshops, interactieve animaties en postersessies. Deze werden verzorgd door enkele Nederlandse onderzoeksinstituten, universiteiten en adviesbureaus. Ook zijn bijdragen geleverd vanuit universiteiten en onderzoeksinstituten uit België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en de Verenigde Staten. Onderdeel van het congres was de bekendmaking van de winnaar van de IFV-VVBA scriptieprijs 2016.

Winnaar IFV-VVBA scriptieprijs 2016

winnaar-ifv-vvba-scriptieprijs-2016Met een scriptie over de gelijktijdige simulatie van de thermische en mechanische respons van constructies heeft Jelmer Feenstra van de Technische Universiteit Eindhoven de IFV-VVBA-scriptieprijs 2016 in de wacht gesleept. Volgens de jury gaat het om een sterk theoretisch en fundamenteel afstudeeronderzoek dat een goede opmaat is voor wetenschappelijk vervolgonderzoek. Klik hier voor meer informatie over de uitreiking van de prijs. Of download direct de winnende scriptie.

 Scriptie FDS-2-Abaqus, a two-way CFD-FEM coupling

Door: Petra Briggen - Adviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *